Strategie si consultanta

De ce strategie si consultanta?

In primul rand Strategie si consultanta. Pana de curand, cu orice fel de activitate ai fi inceput, ai fi avut succes, insa pe termen scurt.
Oricine, cu un minim de cunostinte, putea avea un business prosper. In timp insa, firmele care doreau sa reziste trebuiau sa isi elaboreze planuri de dezvoltare bazate pe strategie si consultanta
Departamentul IT este un departament de suport pentru toate activitatile unei organizatii. In ziua de astazi, nici o firma nu poate functiona fara IT.

Pe masura ce firma se dezvolta nevoia de IT creste. In conditii de crestere economica, in general nu suntem atenti la cheltuielile departamentului IT sau ale altor departamente. De cate ori ca manageri nu am fost pusi in situatia de a aproba achizitionarea de calculatoare, switch-uri, alte echipamente.. dar intodeauna cand era nevoie de un echipament, acesta nu exista.

Acest lucru apare din lipsa unei strategii IT si a unor obiective (pe termen scurt si mediu) corelate cu strategia de dezvoltare a firmei.
In concluzie, apare astfel o intrebare: Cate din firmele care furnizeaza servicii IT, ofera si planuri de dezvoltare cu obiective concrete corelate cu strategiile de dezvoltatre ale firmelor?

Puncte de interes

Analiza tehnica si comerciala
Daca analiza comerciala este axata pe obiectivele de business ale companiei si modul in care acestea sunt sustinute de infrastructura IT, cea tehnica reprezinta o verificare a sistemului informatic si a securitatii acestuia.

Vizam si identificam influenta sistemelor si a echipamentelor asupra activitatii generale si deficientele sistemului IT si evaluam riscul IT la nivel de companie, pentru siguranta acesteia.

Securitate informatica

In fata multiplelor amenintari informatie de azi, securitatea datelor trebuie sa faca obiectul unei preocupari constante din partea managerilor IT. Specialistii nostri asigura auditarea companiei din punct de vedere al securitatii informatice si planul de masuri necesar

Consultanta
Pornind de la infrastructura IT si procesele de lucru , punctam, tintele pe care vrem sa le atingem si durata de timp alocata fiecarui obiectiv. Raportandu-ne la domeniul de activitate, transformam obiectivele clientului intr-un proces de eficientizare practic si accesibil.

Sustenabilitate
Sustenabilitatea solutiilor oferite este intotdeauna unul dintre aspectele importante pe care le avem in vedere atunci cand trasam aceste obiective. Optimizam mereu costurile necesare implementarii solutiilor oferite, mai ales prin prisma imbunatatirii unor factori precum productivitatea angajatilor si eficienta consumului de energie, care pot creste profitul oricarei companii.